1 Eylül 2015 Salı

Kurutulmuş Sebzeli Acılı Kuru Fasulye


   
       


                 Malzemeler  

4 su bardağı büyük kuru fasulye
200 gr. Kıyma ya da yağsız kuşbaşı dana eti
2 büyük boy soğan
Kurutulmuş biber
Kurutulmuş domates
4 adet domatesin püresi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
İsot
Pul biber
Karabiber
Tuz
 

                                                                       Yapılışı

      Geleneksel Türk Mutfağı'nın vazgeçilmezi, sıcak yuvanızı mis gibi kokutan kuru fasülye tarifini hafif hale getirerek sağlıklı mutfağımızın baş köşesine koyma vakti geldi de çattı canlarım. Kuru fasülye pişen bir evde sizi her daim merak eden bir baba, dualarının başında adınızı geçiren bir anne ve hayat boyu en çok sizden güç alan bir kardeş vardır. Kuru fasülye dört duvarı yuvaya çevirir. Şimdiden afiyet olsun.
       Bir gün önceden ıslattığımız fasulyemizi bir güzel haşlayıp, köpüren gazını ayırıyoruz. Düdüklü tencere içinde yağımız ile önce etimizi çeviriyoruz, ardından küp küp doğradığımız soğanı ekliyoruz. Biraz soteledikten sonra kuru biber ve kuru domatesi ekleyip yumuşatıyoruz. Yaşar Usta mağrurluğuyla, süzülmüş halde bizi bekleyen fasülemizi bu malzemelerle buluşturuyoruz ve son olarak domates püremizi, baharatlarımızı ve suyumuzu da ekledikten sonra düdüklü tenceremizi kapatıp 25-30 dakika pişiriyoruz. Demlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz canlarım. Öpücüklerrrr....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder