Malzemeler
Yarım kilo kurutulmuş yeşil fasulye (önceden haşlanmış)
1 büyük boy soğan
2 su bardağı light süt
2,5 yemek kaşığı tam buğday unu
Yarım limon kabuğu rendesi
Yarım çay bardağı rendelenmiş light kaşar
Çeyrek bulyon
1 çay kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı esmer şeker
Kekik
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Güzellerim siz de benim gibi yeşil fasulye delisiyseniz, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Üstelik kurutulmuş hali yeşil fasulyenin lezzetini ikiye katlamış. Efenim bir minik tencere içinde jülyen doğradığımız soğanımızı zeytinyağında bir güzel çeviriyoruz, acısını azaltıp tadını zenginleştirmek için bir çay kaşığı esmer şekeri üzerine ekleyip karamelize ediyoruz. Ardından önceden haşlayıp suyunu süzdüğümüz fasulyemizi ve bir tutam tuzumuzu da ekleyip hepsini bir güzel kavuruyoruz. Ardından başka bir kapta beşamel sos yapar gibi, süt, un, bulyon, tereyağı ve bir tutam tuzu karıştırıp kıvamını almaya yakın içerisine limon rendesini ekleyip, kıvamını alana kadar karıştırıyoruz. Orta derinlikte bir borcam içine rahatına düşkün fasulyemizi kayığa yatırır gibi yatırıp, üzerini lezzetli sosumuzla bir güzel kapatıyoruz. En üste kaşar rendesini ilave edip, baharatlarla bir güzel süsleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırına tatile gönderiyoruz. Üstü kızarınca bu enfes tarifi fırından alıp dilediğinizce servis edebilirsiniz. Ay nolur deneyin! Sosun içinde o limon aromasını, tatlı, mayhoş tadı aldığınızda beni anın ve gülümseyin :)...Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder