30 Ağustos 2015 Pazar

Keten Tohumlu Fırın Patates

                            


                    Malzemeler 

   2 orta boy patates
   1 tatlı kaşığı keten tohumu
   1 yemek kaşığı zeytinyağı
   1 yemek kaşığı barbekü sos
   Kekik
   Karabiber
   Kırmızı pul biber


                                                                     Yapılışı


     Korkarak tükettiğimiz,nişasta bakımından zengin patatesin o enfes lezzetinden mahrum kalmamak için oldukça sağlıklı ve aslında daha önce düşünülmüş fırın tarifine ufak eklemeler yaptım. Delüğızlar, delüğlanlar görmüş olduğunuz bu yapımı kolay, sağlıklı tarife çocuklarınız da sizin kadar bayılacak! Keten tohumu birçok yemekte kullanılıyor günümüzde. Omega 3 bakımından zengin, kolesterol düşürmeye, kansere, sindirim sistemine, kabızlığa ve hatta unutkanlığa iyi gelen keten tohumunun daha bir sürü faydası olduğunu birçoğunuz biliyordur. Sağlıklı beslenirken yaptığınız birbirinden lezzetli tariflere ekleyeceğiniz bir çay kaşığı keten tohumuyla birçok tehlikeye kalkan tutmuş olacaksınız. Şimdiiiii canlarım lafı uzattığıma bakmayın bu tarif tahmininizden daha basit. Patatesleri yuvarlar yuvarlak dilimleyip, zeytinyağı, keten tohumu, barbekü sos ve tüm baharatlarla bir güzel harmanladıktan sonra, yağlı kağıtla kapladığımız fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Önceden 200 derecede ısıttığımız fırının orta kısmına koyup 20 dakika sonra afiyetle yiyoruz. İşte bu kadar basit, lezzetli ve besleyici. Afiyet olsun canlarımmmmm....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder