2 Şubat 2016 Salı

KAYISILI ICLI KOFTE



KAYISILI IÇLI KÖFTE 
Malzemeler
100gr yagsiz kiyma 
1.5 kase ince bulgur
2 yemek kaşığı çekilmiş yarma (tercihe bağlı)
Kuru kayısı
Gün kurusu 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 baş büyükçe soğan 
Yaş badem
Ceviz
Kuş üzümü 
Reyhan
Tuz
Karabiber 
Kimyon 
Pul biber 
Yapilisi
İçli köfteeeee içli köfteeee.... aşklarım Doğu mutfağının vazgeçilmezi bu güzelim tarifi biraz daha sağlıklı bir haliyle sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum .. Ehem öhöm😌 yapanın el marifetiyle övündüğü, kimi zaman bir gurur nişanı ağırlığıyla kadını başlara taç eden bu leziz yemeği aslında biraz fazla mı abartıyoruz? Yo yo ! Yapımı her yiğidin harcı değil tabi 😜😜😜 şaka bir yana canlar kolu kuvvetli, birazcık eliyle şekillendirme yetisine sahip olan herkes rahatlıkla yapabilir hiç bahane bulmayın 😄😄😄hadi mutfağa !!
Kaynar suyla ıslatılmış bulgurumuzu kapalı bir kapta yumuşayana kadar güzelce bekletiyoruz. Ardından biraz tuz ile ıslata ıslata iyice yoğuruyoruz. Eğer tercih ettiysek yarmayı ekleyip biraz da onunla yoğuruyoruz. Son olarak kıyma ve baharatları da ilave edip, şekil alacak elastikiyete kavuşana kadar güzelce yoğuruyoruz; evet kızlar mevzu yoğurmada kollara kuvvet!  İçi için küp küp doğradığımız kayısı kurularını, dişe gelecek kadar kıydığımız cevizi, bademi ve kuş üzümünü karıştırıyoruz. Köftemizi bir ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp, iki parmağımızla içini açıp, kenanlarını bastırarak açıyoruz. İç malzemesini yerleştirip, tekrar kapatarak top haline getiriyoruz. Yaklaşık 2 litre kaynar su bulunan derin tenceremize tuz ve zeytinyağı ekleyip köfteleri de bu kaynar suda 7 dakika kadar pişiriyoruz.. Orta boy bir tencereye tek seferde en fazla  10-12 şer tane köfte atarak parça parça pişirmenizi öneriyorum ki rahat rahat pişsinler tontişler. ..Afiyet olsun canlar ❤

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder