Malzemeler
1 kg gülük otu
5 yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı galeta unu
1 kase rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
bir tutam esmer şeker. .
5 yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı galeta unu
1 kase rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
bir tutam esmer şeker. .
Yapılışı
Yumurta, süt ve yağı genişçe bir cam kasede çırpıyoruz tatlılarım. Sonra içine sırasıyla baharatları ve galeta ununu katıyoruz ve tatlı tatlı çırpmaya devam ediyoruz. Kraliçemiz Güllük Otu'muzun, önceden haşlanıp suyunun süzülmesi ve isteğe bağlı kalınlıkta doğranması gerekiyor. Malzemeleri çırptığımız kaseye güllük otumuzu ve kaşarımızı da ilave edip, malzemeleri iyice harmanlıyoruz. Yüzeyini yağladığımız fırın tepsimiz üzerinde biraz galeta unu gezdiriyoruz. Kasedeki karışımımızı rahat bir kanepeye yatırır gibi tepsimize yerleştiriyoruz. Üzerine de kaşar rendesi ve bir tutam galeta unu serpiştirip, önceden 180 derecede ısıttığımız fırına tepsimizi teslim ediyoruz. Kaşarımız hafiften kızarmaya başlayınca fırınımız bize: " Kraliçemiz yenmeye hazır, fazla bekletilmekten hoşlanmaz, kaşarları kurutmadan al! " deyince tepsimizi fırından alıyoruz. Afiyet olsun tatlılarım ....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder