25 Mayıs 2015 Pazartesi

SIMSICAK FIRIN HELVA


                         



      Malzemeler

Yarım paket tahin helvası
1 adet portakal
1 adet limon
Bir kahve fincanı kırık ceviz içi
Bir tutam ezilmiş karanfil


                                                Yapılışı

  Tahin helvamızı bir kase içine koyup, çatal yardımıyla biraz eziyoruz. 1 adet portakalımızın kabuğunu rendeleyip suyunu bir kaba sıkıyoruz, histerik bir halde bütün vitaminini ele geçirmeliyiz, ta ki portakaldan hayır gelmeyene kadar. Limona o kadar kıymıyoruz aynı işlemi onun yarısına uyguluyoruz; yani ağzımızın sulanmasına hakim olarak yarım limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu. Sonra canlarım, kabın içinde bizim narenciyeyle işimizin bitmesini bekleyen helvayı, limon ve portakal kabuğu rendeleri ekleyerek, yalnızlıktan kurtarıyoruz. Aynı şekilde sıktığımız sularını da ilave edip karıştırmaya başlıyoruz. Helvamız limon ve portakalın cazibesine dayanamayıp eriyiverecektir. Son olarak ceviz içi ve bir tutam ezilmiş karanfilimizi de içine karıştırıyoruz. Çömlek bir kabın içine mayhoş karışımımızı yerleştiriyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece :))) fırına helvamızı teslim ediyoruz. Aman başından ayrılmayın canlarım çünkü pişme süresi oldukça kısa 10 dakika kadar....Üstü hafif kızarınca hemen alın ve sıcak sıcak kaşıklayın...Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder