Malzemeler
Yarım kilo hamsi
2 baş soğan
8 diş sarımsak
Yarım fincan zeytinyağı
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1dilimlenmiş limon
Defne yaprağı
Reyhan
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Ha bu hamsilerun ilk karı görmişi makbuldur oğa göre uşaklar. Önce bu hamsilerun iyi temizlenmesi gerek. Sonra ha bir kabin içunde yarım limon, sirke ve biraz tuzla bekletun onlari. Cam kapler yok mi cam kapler, borcam deyiler; ha oyle geniş bi borcam içune alüminyum folyoyu eyice yayın. En alt kata dilimlenmiş limon gelecek. Limonlari dizdun mi? Eyi! Ha ustune hamsileri yatırın ki rahat etsun uşaklar firunda..Kar değmiş yazık fırın da olsa üstünü yine örtün siz ( dilimlenmiş soğanlar hamsilerin üstüne dizilir ).. Sarımsaklari aralara yerleştirun ve bir tane de defne yaprağinu gönlünüzün isteduği bi köşeye koyun ki has koksun. Ha ustune yarım çay kaşığı reyhan, karabiber ve tuzunu da serpiştirun. Mis gibi zeytin yağuni ,çok değil ama sağlıkli yapiyruk da, üzerunde gezdirun oh misss.. Yavruleri yatirduk ustleruni alüminyum folyoyla iyice örtüp, iğneyle minik delikler açiyruk..Onceden 180 derece isituğimuz firuna tepsimizi yerleştiriyruk. Ha ben deyim 20 sen de 25 dakikaya gümüş gibi hamsiler yemeye hazur hale geleyler.. Ha boyle folyoyla kapadik ya, hamsi rengini ve nemini kaybetmeden sudan çiktuğu gibi kalır, işte ondan diyiyruk buğa "Gümüş Hamsi" ...Afiyet olsun uşaklar!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder