8 Haziran 2015 Pazartesi

SAĞLIKLI VİŞNELİ CUPCAKE


                       


     Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
1çay bardağı yağsız süt 
1çay bardağı yoğurt
Tam bugday unu ( yaklaşık 2,5-3 su bardağı, göz kararı katıyorum kıvamlı akışkan olacak sekilde olmalı) 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
Minik minik doğranmış kuru erik , kuru üzüm, yaban mersini vb kuru meyveler
Bir tutam tarçın
Krema için ; 
2 su bardağı yağsız süt 
2 yemek kaşığı tam buğday unu 
2 yemek kaşığı nişasta 
1 paket vanilya 
1 çay bardağı esmer şeker 
1 tatlı kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Vişne ( Kremaya farklı meyvelerle farklı aromalar verebilirsiniz güzeller) 

                                                                             Yapılışı

        Görüp görüp canım çekince e dedim; "Sağlıklı beslenirken cupcake den mahrum mu kalıcam, bu gidişe dur demeli! " . Ben de kendi tarifimi geliştirdim. Canlarım gayet lezzetli ve rahat rahat yiyebileceğiniz kadar sağlıklı, e tabi abartmamak koşuluyla :). Her kek tarifinde olduğu gibi ilk iş esmer şeker ve yumurtayı kar haline gelene kadar çırpıyoruz. Ardından zeytinyağı, tarçın, vanilya, süt ve kuru meyvelerimizi ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Unu, kabartma tozuyla birlikte elekten geçirip, kabımızdaki renkli karışıma ekliyoruz. Elekten un ve kabartma tozunu aynı anda geçirmemizin iki sebebi var delüğızlar, birincisi sıkışma yapmaması için, ikincisi kabartma tozunun gazı ve acı kokusunun uçup gitmesi için. Hepsini akraba olana dek bir güzel çırptıktan sonra, minik kek kaplarına yerleştirip, önceden 180 derece ısıttığımız sıcak yuvamız fırına gönderiyoruz.
       Bir tencere içine tereyağı ve zeytin yağını koyup, unumuzu ekleyerek, çiğ kokusunun gitmesi için kısa bir süre kavuruyoruz. Sütümüzü sıcak olarak ekliyoruz ki, topaklanmasın, şekerimizi ardından ilave edip karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde yarım çay bardağı sütün içinde nişastayı bir güzel eritip tencereye ekliyoruz. Krema kıvamını alana kadar elimizi ocaktan kaldırmadan sürekli karıştırıyoruz. Kaynamaya yakın mis kokusunu versin diye, aslen Meksikalı prensimiz vanilyamızı ekliyoruz. Son olarak çekirdeğinden ayırıp minik minik doğradığımız vişnemizi ekliyoruz ve kremamız o tatlı pembe rengini alıyor. Tam olarak kıvamını bulunca kremamızı soğumaya bırakıyoruz. 
         Fırından çıkan mis gibi minik kapkeklerimizi soğutuyoruz. Kremamızla buluşturup, göz zevkimize göre süslediğimiz kapkeklerimiz yemeyip yanında yatmaya hazır güzellerim. Afiyet olsun...
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder