4 Kasım 2015 Çarşamba

DENİZ BÖRÜLCELİ BADEMLİ SPAGETTİ

 
        


                                            DENİZ BÖRÜLCELİ BADEMLİ SPAGETTİ


  Malzemeler
1 demet deniz börülcesi
1 paket tam buğday ya da kepekli spagetti
1 orta boy soğan
Yarım limon
1.5 su bardağı yarım yağlı ya da light süt
1.5 yemek kaşığı tam buğday unu
3 diş sarımsak
1 avuç kuş üzümü
1 avuç yaş badem
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım muskat rendesi
Fesleğen 
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı esmer şeker

                                                              Yapılışı

                Ayayayyyayyyyyy bayılırım deniz börülcesine! Marketten aldığımda kafamda bunu yapmak yoktu; ama sonra dedim ki: "neden hep meze halinde tüketiyoruz bundan nefis bir tarif çıkabilir". Sıvadım kolları ve bu leziz, sağlıklı tarifi yaptım. Bence siz de deneyin :) .. Önce deniz börülcesini köklerinden ayırıp, 7-8 dk. haşladıktan sonra,  ( rengini koruması için kaynar sudan alıp hemen soğuk su içine atmanız yeterli olacaktır) bir güzel ayıklıyoruz. Bir tava içine zeytinyağını koyup yarım ay şeklinde doğradığımız soğanlarımızı çeviriyoruz, yumuşayan soğanların içine yarım limon suyu, kuş üzümü, fesleğen ve esmer şekeri ekliyoruz, son olarak da ince kıydığımız sarımsak ve börülceyi bu tavada buluşturup kenara ayırıyoruz. Ayrı bir kapta, süt, un, yarım limon kabuğu rendesi, muskat rendesi ve bir tutam tuzu yavaşça karıştırarak kıvamlı bir sos elde ediyoruz. Spagettimizi kaynar su içinde 6-7 dk. pişirerek hafif diri (aldente) haldeyken hemen süzüyoruz. Ardından önce tavadaki börülceli karışımla buluşturuyoruz, sonra kıvamlı beşamele benzeyen sosumuzu ekliyoruz. Makarnamızı bu nefis soslarla bir güzel harmanladıktan sonra üzerine badem parçaları serpiştirip servis ediyoruuuuuzz... Afiyet olsun badem canlar :) ...

1 yorum:

  1. Of bu tarif tam benlikmiş! Bizim burda da deniz börülcesi pek bulunmaz ki, bi bakarak olayım :D

    YanıtlaSil