ZEYTİNYAĞLI ISPANAK KÖKÜ MEZESİ
Malzemeler
1demet ıspanağın kökü
1 demet semiz otunun kökü
3 diş sarımsak
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı elma sirkesi (isteğe bağlı)
Tuz
Yapılışı
Ah benim canım Ankaralı, Konyalı, Sivaslı ve bilimum denizi olmayan şehirlerde yaşayan güzellerim, arada bir demlenirken sizin de canınız bol sarımsaklı şöyle ekşili mekşili deniz börülcesi çekiyor değil mi? Aman n'apalım yani buralarda yetişmiyorsa! Biz de biraz yaratıcılığımızı kullanırız ve ıspanak saplarından deniz börülcesini aratmayacak nefis bir meze geliştiririz. Ispanak demirini köküne depolamışsa vardır bunun bir hikmeti canlar. Öncelikle semiz otu saplarını ve ıspanak köklerini bir güzel temizliyoruz. Sarımsaklarımızı minik minik doğruyoruz. Bir minik tencere içine kökleri ve sapları sarımsak ile buluşturup kısık ateşte, kendi suyunu bırakıp biraz yumuşayana kadar pişiriyoruz. Soğuyunca üzerinde limon suyu, zeytinyağı ve isteğe bağlı sirkeyle hazırladığımız sosumuzu gezdiriyoruz. İşte deniz börülcesini aratmayan tadıyla kök mezesi. Şimdi onlar düşünsün!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder