16 Kasım 2015 Pazartesi

VEJETARYEN ROZBİF

 

PATLICANLI VEJETARYEN ROZBİF
Malzemeler
2 adet bostan patlıcanı
4-5 sap pırasa
2 adet kırmızı çarliston biber
1 kase Lor peyniri
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Pul biber
Karabiber 
Tuz

Yapılışı
Belki sığır etiyle falan bir alakası yok ama şu görüntü ve servis ederken dilim dilim tercih etmesi bana rozbifi çağrıştırdı, kısaca bulduğum en yaratıcı isim bu oldu canlarım😀 . Hem sağlıklı hem de doyurucu, hadi deneyin ! Önce bostan patlıcanlarımızı çizgili görüntü oluşturacak şekilde soyup, içini doldurulacak şekilde oyarak bir süre tuzlu suda bekletiyoruz. 10 dakika beklettikten sonra fazla yumuşatmadan közlüyoruz. İç harcı için; bir tava içinde zeytinyağında ince ince doğradığımız biberi ve pırasayı 7-8 dakika çeviriyoruz. Pırasalı harcımızı ocaktan alıp lor peyniriyle buluşturuyoruz, içine sarımsak, pul biber ve karabiber ekleyip iç malzemeyi hazır hale getiriyoruz. Patlıcanımızın içini bu harç ile doldurduktan sonra üzerine bir fırça ile zeytinyağı sürüp, 180 derece ısıttığımız fırında 12-15 dakika kadar pişirip, dilim dilim servis ediyoruz. Afiyet olsuuuuun ❤️ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder