Malzemeler
2 adet bostan patlıcanı
Mantar
2 sap pırasa
1 kase lor peyniri
3 adet kırmızı çarliston biberi
Yarım demet dere otu
Çörek otu
Bir kahve fincanı light kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Vejetaryen arkadaşlar buraya koşun, bugün sizle hem sağlıklı hem de çok lezzleti bir tarif paylaşıyorum. Patlıcanın, o mistik, közlenmiş mis kokusu ve pırasayla peynirin şahane uyumu damaklarınızı şenlendirecek! İşe önce bostan patlıcanlarımızı çizgili şekilde soymakla başlıyoruz. Ardından yuvarlak dilimler halinde doğradığımız patlıcanımızın iki yüzünü de bir fırça yardımıyla azıcık zeytinyağıyla yumuşatıyoruz. Her bir dilimi ister ızgara tabanlı bir tavada ister köz tavasında sarılabilcek yumuşaklığa gelene dek közlüyoruz. İç harcı için; tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağında minik minik doğradığımız biberi, bir miktar mantarı ve pırasamızı mantarın suyu çekilene kadar çeviriyoruz. Bu karışım soğuyunca, lor peyniri, çörek otu, baharatlar ve dere otuyla buluşturuyoruz. İyice harmanladıktan sonra sarmamızın iç harcı hazır hale geliyor. Bu harcı patlıcanların içine yerleştirip bir güzel sarıyoruz. Bir fırın tepsisinin içini alüminyum folyo ile kaplıyoruz, tabanına 1 yemek kaşığı zeytinyağını iyice yayıyoruz. Sarmalarımızı üzerine yerleştirip, kalan mantarlarımızı en üzte diziyoruz ve biraz tuz serpiştirip yemeğimizin üzerini rendelenmiş light kaşar peyniriyle süslüyoruz. Bir tutam karabiberle son dokunuşu yapıp, önceden ısıttığımız 180 derece fırına yemeğimizi yolcu ediyoruz. Yaklaşık 25 dakika sonra yemeğimiz hazıııııır... Afiyet olsun sağlık sizin olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder