HUBUBAT PİLAVI
Malzemeler
1 su bardağı nohut
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı bezelye
1 baş soğan
1 adet kabak
Keten tohumu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Tuz
1 su bardağı su ya da et suyu
Yapılışı
Sizle öyle bir tarif paylaşacağım ki; saatlerce tok kalacak ve protein, vitamin ve mineral depolayacaksınız. Haydi nohut ıslatın 😀 . Bir gün önceden ıslattığımız nohutu, bezelyeyi ve mercimeği ayrı ayrı haşlıyoruz. Bir tencere içinde küp küp doğradığımız soğanı zeytinyağında biraz çeviriyoruz. Ardından yine küp küp doğradığımız kabağı tencereye ekliyoruz. Kabak yumuşamaya başladığında, haşladığımız nohut, yeşil mercimek ve bezelyeyi ekliyoruz. Son olarak et suyu, keten tohumu ve baharatla buluşturduğumuz yemeğimizi 15dk kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Altını kapatıp 10dk dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz sağlık severler. 😘
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder